Voetreflex Plus voor meer Vitaliteit, Gezondheid en Balans.

WINTER gezien vanuit de CHINESE GENEESKUNDE

In de Chinese Geneeskunde wordt geleefd in harmonie met de natuurlijke cyclus van de natuur. De Winter is de donkerste periode van het jaar en daarom het uitgelezen tijdstip om je tempo te vertragen, jezelf op diep niveau te voeden, te hydrateren en goed te rusten, zodat de energie wordt bewaard en opgeslagen. Net zoals in de natuur. De Winter laat je bezinnen, je energie opbouwen en je krachten sparen.

WINTER: TIJD VOOR RUST, BEZINNING EN OPSLAG

De Winter wordt volgens de filosofie van de TCG (Traditioneel Chinese Geneeswijze) geassocieerd met het element Water en is gekoppeld aan de Nieren en de Blaas. De bijbehorende emotie is angst. Andere kenmerken zijn onder meer moed, vastbeslotenheid en wilskracht.
De Nieren worden gezien als de bron van alle energie (Qi) in ons lichaam. Ze slaan de reserve Qi op, zodat deze aangesproken kan worden in tijden van stress, grote veranderingen, voor herstel en het voorkomen van ziekte. In de winter moeten we daarom goed voor onze Nier Qi zorgen. Het lichaam verlangt naar rust, bezinning en opslag.

GESCHIKTE VOEDING voor de WINTER

Om het Water element te versterken en daarmee de Nier Qi te voeden is het raadzaam om de volgende tips op te volgen:

  • Water – Drink gedurende de dag voldoende water, op kamertemperatuur en vermijd koude dranken.
  • Eet voldoende vis, zoals kabeljauw, tonijn, forel, makreel, krab.
  • Eet linzen, zwarte-, bruine- soya- en kidneybonen.
  • Eet warme, hartige soepen, volle granen en geroosterde noten (walnoot, kastanje), pitten (zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten) en zaden (sesam) die je kern verwarmen en voeden.
  • Vermijd rauwkost, dit verkoelt het lichaam. Stoom liever je groentes i.p.v. ze rauw te eten.

AFSTEMMEN OP DE WINTER MET VOETREFLEXPLUS

De afstemming op het ritme van het jaar is volgens de Traditioneel Chinese Geneeswijze een belangrijke bron van gezondheid. Het idee is dat we effectiever zijn, wanneer we meebewegen met de grotere bewegingen waar we onderdeel van zijn. Met VoetreflexPlus zijn diverse behandelingen te geven die versterkend en ondersteunend werken voor o.a. de Nieren en Blaas. Hierbij worden enerzijds de Westerse reflexzones op de voeten behandeld en anderzijds de meridianen met de bijbehorende acupunctuurpunten op de voeten en onderbenen. De werking is gericht op reiniging, opbouw van energie en stimulering van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hierdoor wordt de vitaliteit, gezondheid en balans in het lichaam bevorderd. Gun jezelf een ontspannen en weldadige VoetreflexPlus behandeling en kom goed de Winter door!

Graag tot ziens in de praktijk in Amsterdam (IMC Visana) of Amstelveen.