Positieve resultaten en verlichting van klachten en pijn bij Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) met VOETREFLEXPLUS!

Wat is het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)?

Het CTS wordt veroorzaakt door een beknelling van de Nervus Medianus (de zenuw die loopt in het midden van de arm naar de hand toe) in de carpale tunnel (ter hoogte van de pols). De druk op de zenuw geeft de pijnklachten.

Belangrijkste symptomen

  • Pijnlijke vingers m.n. duim, wijs-, middelvinger en gedeelte ringvinger
  • Uitstralende pijn naar de pols, onder- en/of bovenarm
  • Tintelend of doof gevoel in vingers, hand en/of pols
  • Brandend of jeukend gevoel in vingers, hand en/of pols
  • Gevoelloosheid in vingers, hand en/of pols
  • Slapende vingers of hand
  • Nachtelijke pijn met uitstraling naar onder- en/of bovenarm
  • Krachtverlies met als gevolg een verminderde grip

Het komt veel voor bij vrouwen tussen de 40 en 60 jaar en tijdens de zwangerschap. Het is een vervelende en hinderlijke klacht, die erg belemmerend kan zijn bij alle dagelijkse werkzaamheden. Het is een veel voorkomende klacht en als behandelingen in het reguliere circuit niet werken, wordt vaak een operatieve ingreep geadviseerd.

Uitstel of afstel van een operatie kan met VoetreflexPlus therapie!

Een VoetreflexPlus therapie geeft goede resultaten bij het Carpaal Tunnel Syndroom. Hierbij worden technieken ingezet vanuit de Westerse voetreflexologie én vanuit de Traditioneel Chinese Geneeswijze (TCG). Bij de TCG worden de meridianen (en de daarop liggende acupunctuurpunten) behandeld. In dit geval ook de meridianen op de armen, waarvan er één parallel loopt aan de aangedane zenuw (Nervus Medianus).

Positief resultaat bij Carpaal Tunnel Syndroom

Het resultaat van de behandelingen is doorgaans zeer positief. De pijn vermindert geleidelijk en de bijwerkingen nemen aanzienlijk af. Naast de behandelingen kan de cliënt zelf ook een aantal oefeningen doen, waarmee het effect versterkt wordt. Hoe meer iemand hiermee aan de slag gaat, hoe meer het proces positief beïnvloed wordt.

Review

Al een tijd had ik last van pijnlijke handen en polsen. Helaas zonder resultaat het hele medische traject afgelopen en daarna besloten om het alternatieve circuit in te gaan. Onder het motto “baat het niet, het schaadt ook niet” kwam ik bij Margot terecht. Zij heeft mij zes verschillende behandelingen gegeven, voetreflexmassages en armmassages. Af en toe had de behandeling “bijwerkingen”, zoals moeheid of hoofdpijn, maar er gebeurde wel wat, dat was duidelijk. In de loop van de zes weken ging het steeds beter; de tintelingen en de pijn werden beduidend minder. Het heeft bij mij veel effect gehad op mijn klachten. Een ervaring rijker en niet te vergeten waren het heerlijk ontspannen uurtjes op de massage tafel!
Annemiek

Benieuwd wat VoetreflexPlus voor uw CTS klachten kan betekenen?