voor Vitaliteit, Gezondheid en Balans

Menstruatie en Overgang
Hormonen in balans met voetreflex

In het leven van de vrouw doorlopen we verschillende fasen, zoals de pubertijd, de vruchtbare periode, overgang en menopauze.

In iedere fase kunnen er klachten ontstaan die het dagelijkse leven ontregelen. De schommelende hormoonspiegels veroorzaken vaak een disbalans, zowel fysiek als emotioneel.

Voetreflex behandelingen bieden een mooie ondersteuning bij deze transformatieprocessen in het vrouwenleven. Het helpt om de balans te hervinden.

Behandeling van menstruatieklachten en overgangsklachten

VoetreflexPlus kan behulpzaam zijn bij:

  • Menstruatieklachten: PMS, pijnlijke of onregelmatige menstruatie, stemmingswisselingen en hoofdpijn.

  • Overgangsklachten: stemmingswisselingen, opvliegers, nachtelijk zweten, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, gewrichtsklachten.

Bij VoetreflexPlus wordt uitgegaan van de fysiologie van de vrouw volgens de Westerse visie én van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCG).

De TCG heeft van oudsher een geheel eigen visie op de behandeling van vrouwenklachten. Door beide visies en behandelmethodes te combineren krijg je inzicht in de samenhang van de klachten.

Een behandeling is hierbij vooral gericht op de voetreflexzones van de hormonen, zoals de hypofyse, de schildklier, de alvleesklier, de eierstokken en de bijnieren. Hierbij wordt de werking versterkt en de balans in het lichaam hersteld.
Energetische massages kunnen helpen bij het loslaten van een levensfase en contact te maken met de nieuwe fase.

Met VoetreflexPlus behandeling van meridianen

Vanuit de TCG worden betrokken meridianen behandeld, zoals de niermeridiaan, de hartmeridiaan, levermeridaan en miltmeridiaan.

De niermeridiaan beheerst groei, voortplanting en ontwikkeling en speelt een grote rol bij alle “overgangen” in het leven.

De hart-, lever- en miltmeridiaan spelen een rol bij de kwaliteit en kwantiteit van het bloed en heeft daardoor effect op een eventuele bloedleegte, yin leegte of Qi stagnatie.

Door de massages worden de verstoringen opgeheven, zodat de balans kan worden hersteld.

“I felt much more balanced, relaxed and clear-minded. It’s a great relief!”
VividTouch-voetreflexPlus-Amsterdam

VoetreflexPlus afspraak

Ben je benieuwd wat VoetreflexPlus voor jou kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een intake waarbij jouw specifieke situatie in kaart gebracht kan worden.